Nytt projekt smyckar Malmö Live

Malmö Live – Malmös nya kongress-, konsert- och hotellanläggning uppförs nu på Universitetsholmen. Den konstnärliga gestaltningen på området håller hög internationell klass. Fem konstnärer bjöds in för att skapa konstnärlig gestaltning åt det yttre rummet mot kanalen. Av dem utsågs Eva Hild som vinnare med skulpturen Rubato.

–  Skulpturen anspelar på rytm, takt och rörelse. Den växer åt alla håll men har en tvåsidighet i uttrycket. Skulpturen markerar och etablerar ett liv på platsen. Den är ett konkret, tillgängligt objekt som man kan röra sig runt och hänga vid, säger konstnären själv.

Sigma Civil ansvarar för projekteringsledning på uppdrag av Malmö Stad, vilket omfattar teknisk bedömning och vägledning av det konstnärliga genomförandet, samt kvalitetssäkring och styrning av upphandlad entreprenör och leverantör.

Se hur konstverket lyfts på plats på sydsvenskan.se.

För närmare information kontakta Fredrik Dahlberg via mail, fredrik.dahlberg@sigma.se, eller telefon 070 682 25 48.

Med vilka verktyg?

Vi har en gedigen verktygslåda att plocka ur när vi genomför våra projekt. Här kan du läsa mer om de kompetenser och verktyg som vi använde oss av för att genomföra projektet ovan.

Andra liknande projekt

Om du tyckte att projektet ovan var intressant så kan vi tipsa om följande projekt, som är av liknande karaktär och omfattning och där vi har använt oss av liknande tjänster och kompetenser för att genomföra uppdraget.