Sigmas grundare Dan Olofsson utsedd till Superkommunikatör

Stort grattis till Sigmas grundare och ägare Dan Olofsson som blivit utsedd till en av "Näringslivets 150 Superkommunikatörer". Dan hyllas för sitt entreprenörskap och samhällsengagemang med bland annat Uppstart Malmö, vars syfte är att bryta utanförskapet genom att skapa fler jobbtillfällen. Vi på Sigma är mycket stolta över att ha en så driven, klok och engagerad ägare!

Årets ranking av ”Näringslivets 150 Superkommunikatörer” är Resumés starkaste och mest genomarbetade lista någonsin. Därför är det extra roligt att Sigmas grundare och ägare, filantropen Dan Olofsson, finns med på den.

Som en sann entreprenör har Dan Olofsson alltid haft många järn i elden. Från att 1986 lägga grunden till Sigma, som idag finns i elva länder och har totalt 3 200 anställda, till flera samhällsengagemang, både långt borta och nära.

Det närmsta initiativet finns utan tvekan i Uppstart Malmö. En stiftelse som verkar för att fler personer ska få ett jobb, samt på olika sätt stödja mindre företag så de kan växa uthålligt och med lönsamhet. Förutom investeringskapital från ett antal erfarna entreprenörer och företagsledare i Malmö stödjer flera partners även satsningen med sina personliga erfarenheter.

Hittills har verksamheterna och de bolag Uppstart Malmö samarbetar med bidragit till att 1000 personer fått nya jobb i Malmöregionen. Det är inte bara till glädje för företagen och för de som fått jobb. Det blir också en insats som gynnar Malmö i ett större perspektiv.

Ett stort engagemang som ligger lika nära hjärtat, men lite längre bort geografiskt, finns i Star for Life. Den stiftelse som Dan Olofsson och hans hustru Christin startade för över tio år sedan i Sydafrika. Genom samarbete med skolor har över hundratusen ungdomar tagit del av det speciellt utformade program som uppmuntrar eleverna att tro på sina drömmar, ta ansvar för sitt liv och sin utveckling, och undvika att drabbas av hiv och aids.

Dan Olofssons unika förmåga att få med andra på sina tankar och idéer har varit viktig för att kunna skapa både affärsverksamheter och samhällsengagemang och gjort honom till den superkommunikatör han är.

Vad händer på Sigma Civil

Här kan du läsa mer om allt nytt och spännande som händer på och omkring oss på Sigma Civil.