Trafikutredare / Trafikdesigner i Göteborg

Väg, gata och trafik Göteborg, Sverige 2022-10-21

Har du en passion för trafik i samhällsplanering och vill bidra till en bättre morgondag? Sigma Civils avdelning inom trafik i Göteborg utgörs av sex personer men behöver växa och just nu inom både utredning och utformning. Vi arbetar till stor del i väst men även över andra delar av landet med bland annat utformningsförslag och utredningar inom trafik och mobilitet. Uppdragen görs för såväl offentlig sektor som privata aktörer – stort som smått i en spännande blandning. Vi är också delaktiga i större infrastrukturprojekt där trafik är en central del, just nu bland annat i ett större projekteringsuppdrag i centrala Göteborg.

Sigma Civil söker nu nya medarbetare till Göteborgskontoret, som i nuläget har nära 50 medarbetare. Med en trafikavdelning i ett expansivt skede finns det stora möjligheter att vara delaktig i avdelningens och företagets utveckling.

I rollen som trafikutredare och/eller trafikdesigner kommer du få arbeta med spännande och varierande uppdrag. Beroende på intresse och inriktning kan det exempelvis handla om utredningar i detaljplaner samt andra skeden i den kommunala planeringen, men även andra typer av analyser som innefattar trafik och parkeringsfrågor. Därtill så behöver vi förstärkning inom skiss och utformning av gata eller väg i olika skeden och miljöer, samt att ta fram underlag för detaljprojektering. Redan i skiss- och utformningsskede kan det vara aktuellt med 3D-modellering som stöd, vilket är meriterande för tjänsten. Sigma Civil har tillgång till bland annat AutoCAD, Civil 3D och InfraWorks. Till stöd finns många seniora kollegor på Sigma Civil inom både utredning, utformning och projektering.

Har du intressen för att ta ansvar för hela uppdraget mot kund så finns det även möjligheter att utvecklas som uppdragsledare hos oss. Då får du både möjlighet att ta ansvar och planera samt driva dina uppdrag gentemot kunderna med handläggande kollegor till hjälp. Denna roll är mycket betydelsefull i en konsultverksamhet som ofta utgörs av relativt många uppdrag på samma gång. Du kommer i rollen som uppdragsledare att kunna få en mycket god utveckling genom stöd från flertalet kollegor inom såväl trafik som närliggande områden med många års erfarenhet av uppdragsledning.

Det är meriterande om du uppfyller alla fyra punkter nedan, men är du antingen mer renodlad utredare eller utformare så tveka inte att söka ändå.

  • Genomfört trafikutredningar för offentliga beställare
  • Erfarenhet av att arbeta med AutoCAD eller Civil 3D
  • Kännedom om kommuners och Trafikverkets planeringsprocesser och utformningsråd, särskilt VGU.
  • Arbetat med trafikutformning i såväl enskilda trafikuppdrag som större multidisciplinära uppdrag.

Vidare ser vi att du uppfyller följande:

  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom området.
  • Examen inom relevant område, civilingenjör eller motsvarande.
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket, vilket är centralt för våra leveranser till kund.
  • Körkort B.

Egenskaper som du kommer att ha användning för hos oss är ansvarstagande, engagemang, kreativitet, nyfikenhet och en ödmjuk inställning. Du har även en affärsmässighet som konsult och med fördel ett kontaktnät i branschen.

I din ansökan utöver CV och personligt brev så ber vi dig även att bifoga tre st. av dina tidigare genomförda leveranser mot kund som blev lyckade och som du är särskilt stolt över. Det kan vara ritningar/utformningsförslag eller rapporter som du tagit fram. Visa oss vad du brinner för!

Vem blir din chef? Jag heter Lars Löwenadler och med mig så får du ett nära ledarskap och stöttning, både i ditt dagliga arbete och i det långsiktiga. Jag delar även i uppdrag, ofta som uppdragsledare eller granskare. Frihet under ansvar är något man ska kunna känna med mig som chef, då jag tror att det i kombination med regelbunden vägledning ger dig bäst förutsättningar att lyckas. Har du idéer om utveckling, såväl kring din roll som annat i företaget, så är jag mån om att lyssna in detta.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då sista ansökningsdatum är den 21 oktober. Urval och intervjuer sker löpande under processen och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Vi undanber oss påringning från rekryteringskonsulter och annonsföretag.

Mer information

För mer information kontakta

Lars Löwenadler,
+46 722082227
lars.lowenadler@sigma.se

Är dina händer de rätta?

Vi behöver alltid passionerade medarbetare som vet hur man får saker gjorda. Och nu söker vi dig som är lagspelare och som har de rätta händerna för att ta hand om framtida projekt hos oss.