TRAFIKPLANERARE TILL REGION VÄST

Väg, gata och trafik Göteborg, Sverige 2019-08-18

Har du en passion för trafik och vill bidra till en bättre morgondag? Sigma Civils avdelning inom trafik i Göteborg fortsätter att växa och vi behöver bli fler inom både utredning, analys/simulering och utformning. Vi arbetar över hela Sverige med bland annat trafik- och mobilitetsutredningar samt utformningsförslag inom planprogram, detaljplaner och bygglov, för såväl offentliga sektor som privata aktörer – stort som smått i en spännande blandning. Vi är också delaktiga i större infrastrukturprojekt där trafik är en central del. Dessutom utvecklar vi tjänster för hållbar stadsutveckling i samverkan med flera andra teknikområden i landet.

Sigma Civil söker nu två eller tre nya medarbetare till Göteborgskontoret. Med en avdelning i ett expansivt skede finns det stora möjligheter att vara delaktig i avdelningens och företagets utveckling.

Till vårt kontor i Göteborg söker vi senior och junior trafikplanerare.

I rollen som senior trafikplanerare kommer du att få vara med och utveckla trafikverksamheten. Du kommer att ha en central roll på avdelningen med stora möjligheter att påverka teknikområdets utveckling.

Du kommer att arbeta som handläggare och uppdragsledare i nära samarbete med andra
trafikplanerare och teknikspecialister. Att driva och medverka i trafikuppdrag mot kommuner, privata aktörer och Trafikverket kommer att vara en central del av ditt arbete. Andra centrala delar av arbetet är att etablera och bibehålla goda kundrelationer, hitta nya uppdragsmöjligheter och bidra till den tekniska
utvecklingen inom teknikområdet. Beroende på intresse och erfarenhet kan du få möjlighet att arbeta med exempelvis utformning, komplexa analyser och utredningar, simuleringar och prognoser, trafiksäkerhet, mobilitetsutredningar, parkeringsfrågor, kollektivtrafik, m.m.

Du har erfarenhet som uppdragsledare och teknikansvarig. Du har kännedom om kommuners och Trafikverkets planeringsprocesser och har jobbat i allt från tidiga planeringsskeden till byggskeden. Du kommer i huvudsak att arbeta med trafikuppdrag men också med multidisciplinära uppdrag där du ingår som teknikansvarig för trafik. Du kommer att ansvara för egna kundkontakter och medverka i offert- och säljarbete.

Du bör ha minst fem års arbetslivserfarenhet inom trafikområdet. Du är civilingenjör eller motsvarande inom relevant område samt innehar körkort. Du har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt. Egenskaper du kommer att ha användning för hos oss är engagemang, drivkraft, kreativitet, nyfikenhet och en
ödmjuk inställning gentemot beställare och kollegor.

I rollen som junior trafikplanerare kommer du få arbeta med många spännande uppdrag. Beroende på intresse och inriktning kan det handla om trafikutredningar, trafikutformningsförslag, trafikanalyser, trafiksäkerhetsanalyser, parkeringsutredningar, mm. Det kommer att finnas mycket stora möjligheter för
dig att utvecklas tillsammans med våra andra mycket kompetenta och erfarna medarbetare. Detta ett riktigt bra tillfälle för dig som är i början av din yrkeskarriär. Du är civilingenjör med upp till två års erfarenhet från branschen, alternativt är nyutexaminerad civilingenjör eller motsvarande inom trafikområdet samt innehar körkort.

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då sista ansökningsdatum är den 18 augusti. Urval
och intervjuer sker löpande under processen och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Vi undanber oss påringning från rekryteringskonsulter och annonsföretag.

Mer information

För mer information kontakta

Lars Löwenadler, avdelningschef
+46 722082227
lars.lowenadler@sigma.se

Är dina händer de rätta?

Vi behöver alltid passionerade medarbetare som vet hur man får saker gjorda. Och nu söker vi dig som är lagspelare och som har de rätta händerna för att ta hand om framtida projekt hos oss.