Sigma tar position inom Internet of Things - Sensation på marknaden

Sigma har en stark position inom IOT-området. Nu lanserar konsultbolaget en ny tjänst – Sensation där man kombinerar trådlösa sensorer med moderna IT-lösningar och analysverktyg för att utröna fakta och nya mönster som inte tidigare varit möjlig att få fram.

Tjänsten har redan rönt stor uppmärksamhet internationellt där flertalet stora företag visat intresse. Sensation är dessutom nominerad till Microsoft Partner Awards.

– Sensation är en mjukvarutjänst baserat på Microsoft Azure för att hantera sensornätverk och sensordata där vi sedan applicerar big data-analys och machine learning för att kunna utröna fakta och nya mönster till våra kunder som inte tidigare har varit möjligt på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt, säger David Österlindh, Head of Sales, Sigma IT & Management.

Sensation är möjlig att applicera på i stort sett vad som helst och det unika är kombinationen av sensornätverk och insamlingen och analysen av data som sensorerna ger.

– Vår långa erfarenhet från utveckling av mobila produkter ger oss en unik möjlighet att anpassa sensorer och trådlös kommunikation för datainsamling till kundernas behov, säger Fredrik Hedlund, CEO Sigma Connectivity.

– Det är en otroligt spännande utveckling som sker på marknaden där vi ser ett enormt behov hos de företag vi träffar. Tillsammans med Sigma Connectivity och Sigma Civil har vi ett unikt erbjudande inom hela IoT området, avslutar David.

För mer information kontakta:

David Österlindh, Head of Sales – Region South, Telefon: +46 733 51 48 24
E-post: david.osterlindh@sigma.se

Fredrik Hedlund, CEO Sigma Connectivity AB, Telefon: +46 771 550 500
E-post: fredrik.hedlund@sigmaconnectivity.se

Nicklas Wedin, Avdelningschef Väg och Gata:: +46 730 68 17 27
E-post: nicklas.wedin@sigma.se

Sigma IT & Management är det ledande IT-tjänsteföretaget för kunder som kräver en stark lokal
närvaro i kombination med lokal leverenskapacitet.

Sigma Connectivity erbjuder spetskompetens för att konstruera och utveckla produkters förmåga att kommunicera.

Sigma Civil är ett snabbväxande företag inom tekniska konsulttjänster på den svenska marknaden med huvudfokus på infrastruktur och byggprojektering.

Vad händer på Sigma Civil

Här kan du läsa mer om allt nytt och spännande som händer på och omkring oss på Sigma Civil.