Sigma startar nytt bolag för tjänster inom infrastruktur och byggprojektering

Ilmar Reepalu och Dan Olofsson startar Sigma Civil – ett nytt bolag inom infrastruktur och byggprojektering. Syftet är att med nytänkande och en effektiv kostnadsstruktur ge kunderna ett attraktivt alternativ. Målsättningen är att bolaget om fem år ska omsätta 500 Mkr.

Sverige har stora investeringar framför sig inom infrastruktur och inom förnyelsen av miljonprogramområdena. Konsultbranschen inom detta område är etablerad och de stora företagen är byggda för att genomföra stora projekt på eget kontor med åtföljande stor kostnadsmassa för detta. Sigma Civil AB startas nu som en utmanare. Syftet är att med nytänkande och en effektiv kostnadsstruktur ge kunderna ett attraktivt alternativ.

Huvudägare till Sigma Civil är Sigma, som ägs av familjen Dan Olofsson. Härtill är Sigma Civils ordförande och VD, Ilmar Reepalu och Jonas Wållberg, delägare i bolaget. Målsättningen är att Sigma Civil om fem år ska omsätta 500 Mkr.

Dan Olofsson kommenterar:
– För egen del började jag liksom Ilmar min konsultkarriär inom byggkonsultföretaget VBB, idag Sweco. Jag har under flera år känt att också denna del av konsultbranschen skulle må bra av en ny utmanare. Genom att jag lärt känna Jonas Wållberg som en driven konsultchef och genom att Ilmar avslutat sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i Malmö, har bitarna fallit på plats. Därför känner jag inspiration för denna nya entreprenöriella satsning.

För Ilmar Reepalu är detta en ny roll i hans breda karriär:
– Jag har varit med i diskussionen under hösten om att skapa Sigma Civil. Vi ser framför oss stora uppgifter i samhället inom det här området. Vi tror att branschen och därmed kunderna mår väl av en förnyelse. Sigma Civil stämmer för mig, det här är ett område jag själv känner är viktigt. Vi talar om att förnya våra miljonprogramområden och förstärka vår infrastruktur, säger han.

Jonas Wållberg:
– Detta är en spännande utmaning för mig efter att under ett antal år byggt upp Tyréns verksamhet i Norrland. Vi ska bygga ett starkt nationellt kvalitetsbolag med ett antal kontor och med partners. Vi ser fram mot en dialog med duktiga konsulter som vill ha en ny utmaning, med partners som vill arbeta i nätverk och med kunder som vill utveckla sin verksamhet.

För ytterligare information, kontakta

  • Ilmar Reepalu, ordförande Sigma Civil AB, 0705-14 02 91
  • Dan Olofsson, styrelseledamot Sigma Civil AB, 0703-79 22 54
  • Jonas Wållberg, VD Sigma Civil AB, 0703-07 12 00


Om Sigma Civil

Sigma Civil är ett snabbväxande företag inom tekniska konsulttjänster på den svenska marknaden, med huvudfokus på infrastruktur och byggprojektering. Genom smartare organisatorisk dynamik, högre flexibilitet och framåtriktade idéer hjälper vi våra uppdragsgivare förverkliga sina projekt med större effektivitet.

Tillsammans med övriga affärsområden bildar vi Sigmakoncernen.

Vad händer på Sigma Civil

Här kan du läsa mer om allt nytt och spännande som händer på och omkring oss på Sigma Civil.